Feel FREE to EXPLORE with me

PRIVAT TURE PO SLOVENIJI

Pripeljite se do biserov Slovenije po daljši poti ali pa po bližnjici. Prepustite se in uživajte v udobju kombija za 8 oseb in brezskrbno prepustite organizacijo vašega izleta nam. Odpeljali vas bomo do najbolj očarljivih znamenitosti Slovenije, splača se obiskati najlepše in najznačilnejše lepote Slovenije, tamkajšnji lokalnimi vodniki vam bodo pričarali posebna doživetja. Postanite kreatorji vaše ture, počutite se svobodno, naj vas nič ne bremeni časovno.

DOPLAČILA:

Če se izlet prične na katerikoli lokaciji izbrane trase, se izvede krožno turo, cca kot je opredeljeno v osnovni ponudbi. V kolikor pa pridemo do lokacije, vključene v izbrano krožno turo iz kateregakoli drugega kraja v Sloveniji, je potrebno doplačilo in sicer: 0,44 € / prevožen km v katerega je vključen čas vožnje.

Dodatna ura 33 €.

CENA VKLJUČUJE

 • prevoz v udobnem kombiju do 8 oseb

 • vodeni ogledi vseh krajev, mest, vasi in naselij na izbrani turi

 • razlaga vseh pomembnejših zunanjih znamenitosti

 • interpretativno vodenje s pripomočki

 • časovna prilagoditev glede na želje

 • čakalne ure za vaše potrebe

 • plastenka vode 0,5l na osebo

 • prisotnost lokalnega vodnika

CENA NE VKLJUČUJE

 • vstopnin v muzeje ali plačljivih ogledov znamenitosti

 • prehrane (obrokov in degustacij)

ALPSKA TURA

KRAJI IN ZANIMIVOSTI, KI JIH SPOZNAMO IN DOŽIVIMO NA ALPSKI TURI:

BOVEC, KOBARID, TOLMIN, BOHINJ, BLED, RADOVLJICA, JESENICE, KRANJSKA GORA ,VRŠIČ, TRENTA

Bovec je atraktivno mestece v dolini Soče, ki je znana kot dolina adrenalina. Idealen je za ljubitelje adrenalinskih športov, predvsem vodnih aktivnosti po reki Soči. Razpolaga tudi z majhnim športnim letališčem in najvišjim visokogorskim smučiščem Kaninom, ki ga obiščemo lahko z žičnico obiščemo tudi poleti in se odpravimo na bližnje vrhove. Razgledi segajo do Jadranskega morja. V bližini je tudi najbolj vodnat slovenski slap Boka. Pri Bovcu pa je tudi Trdnjava Kluže, ki pripoveduje interesantne zgodbe zgodovine tega območja.

Kobarid je znan po muzeju prve svetovne vojne, saj je na bližnjih vrhovih potekala najhujša gorska bitka v zgodovini človeštva, na hribčku nad mestom je tudi Italijanska kostnica. Pod njo pa je muzej Od planine do planike, ki predstavlja planšarstvo, predelavo mleka in sirarstvo.

Tolmin je upravno središče Posočja, v poletnem času so pri Sotočju različni festivali: Reagge, Metal Camp, Rock, Soča Outdoor festival. V bližini Tolmina so znamenita Tolminska korita, ki so najnižja točka Triglavskega narodnega parka.

Bohinj je čudovita ledeniška dolina v obliki črke U, največja atrakcija je seveda Bohinjsko jezero, saj je slovensko največje stalno jezero. Vreden obiska je tudi Slap Savica, saj je najbolj obiskan slovenski slap, pozimi pa se splača smučati na Voglu, do katerega pelje žičnica.

Bled je mednarodno znan turistični kraj zato ker se nahaja v idilični pokrajini Blejskega jezera. Na jezeru je otok, na katerem je cerkvica Marijinega vnebovzetja, do tja se lahko pripeljemo z znamenitim blejskim čolnom pletno. Nad jezerom je veličastna skalna pečina, na kateri je znameniti srednjeveški blejski grad. V bližini Bleda se nahaja slikovita naravna soteska reke Radovne Blejski vintgar.

Radovljica je simpatično srednjeveško mestece z edinim ohranjenim obrambnim jarkom v Sloveniji. Osrednji Linhartov trg je s pročelji meščanskih hiš v renesančnem in gotskem slogu pravi muzej na prostem. V mestni graščini se nahaja muzej o pomembnem slovenskem dramatiku Antonu Tomažu Linhartu in Čebelarski muzej.

Jesenice so znane predvsem po bogati železarski zapuščini, pravimo da je mesto jekla in cvetja, spomladi pa je krasno obiskati Planino pod Golico, kjer občudujemo cvetoče narcise. Jesenice so tudi zibelka hokeja.

Kranjska gora je slovensko smučarsko središče. Vsako leto se odvija svetovno prvenstvo v slalomu in veleslalomu pokal Vital, v bližini pa je alpska dolina Planica, nordijski center z največjo skakalnico na svetu, kjer smo priča tekmam v smučarskih skokih. Interesantna sta tudi naravni rezervat Zelenci, ki se močvirnato območje, izvir Save Dolinke in simpatično jezero Jasna obdano z idilično naravo.

Vršič je najvišji gorski prelaz v Sloveniji, je ena izmed najbolj slikovitih cest. Vzpon in spust spremlja več kot 50 ovinkov, nagrajeni pa smo z spektakularnimi razgledi na vrhove Julijskih Alp. Cesto so gradili ruski ujetniki, ob cesti najdemo tudi Rusko kapelico, ki je bila posvečena žrtvam snežnega plazu. Trenta je tipična alpska ledeniška dolina, največja atrakcija je izvir smaragdne reke Soče. V spomladanskem času je zanimiv Alpski botanični vrt Julijana. Na ogled značilnosti Triglavskega narodnega parka in Trentarskega etnološkega muzeja pa vabi tudi Informacijsko središče Dom Trenta. Vzdolž reke Soče je speljana slikovita Soška pot. Zelo atraktivna pa so tudi njena korita, Mala in Velika korita Soče.

REZERVIRAJTE

SVOJ TERMIN

  Ime in priimek:
  Št. oseb:
  Kraj in država bivanja:
  Vaša nastanitev v Sloveniji:
  Ura začetka doživetja:
  Dan doživetja:
  E-mail:
  Tel. št.:


  KRAŠKA TURA

  KRAJI IN ZANIMIVOSTI, KI JIH SPOZNAMO IN DOŽIVIMO NA KRAŠKI TURI :

  LIPICA, SEŽANA, ŠTANJEL, VIPAVA, PREDJAMSKI GRAD, POSTOJNSKA JAMA, RAKOV ŠKOCJAN, CERKNIŠKO JEZERO, PIVŠKA JEZERA, ŠKOCJANSKE JAME

  Lipica je ena izmed najstarejših kobilarn na svetu, saj je bila ustanovljena že leta 1580. Ima več kot 400 let dolgo tradicijo reje konj. Lipicanec je lep, močan in eleganten konj bele barve. Ob rojstvu je črne, sive ali rjave barve, kasneje pa postane bel. V Lipici priporočamo ogled predstave Klasične šole jahanja, kjer občudujemo elegantne gibe lipiških žrebcev. Možna je tudi vožnja s kočijo po prečudovitem zelenem posestvu.

  Sežana kot osrednje mesto Kraške regije, njena najbolj priljubljena znamenitost je Sežanski botanični vrt, predstavlja zaščiteni park z rastlinjakom z eksotičnimi rastlinami.

  Štanjel je bila pomembna trgovska postojanka že v času srednjega veka, predvsem zaradi njegove strateške lege, saj se odtod razprostirajo edinstveni razgledi na širšo okolico z vseh strani. V vasi je še lepo ohranjen srednjeveški grad, prepoznaven simbol pa je tudi zvonik cerkve, saj spominja na limono. se nahaja čudovit Ferrarijev vrt z beneškim mostičkom in je atraktivna foto točka, še posebej za romantične duše.

  Vipava je osrednje naselje v Vipavski dolini, obdana z vinogradi, območje je zelo vinorodno, znano tudi je po vinski kleti Vipava 1894. V bližini je reka Vipava in ima edina v Evropi deltast izvir. Na razgledni točki na griču je prelepa obokana hiša, poznorenesančna beneška vila, Dvorec Zemono. Vipavo in Predjamski grad povezuje tudi podzemni Erazmov rov.

  Predjamski grad zaradi svoje lege težko dostopen, saj visi sredi 123 previsne skalne stene nad Predjamo. Erazmov rov, skozi katerega se je razbojnik Erazem oskrboval s hrano in pijačo, iz gradu pripelje na površje.

  Postojnska jama  je svetovno znana turistična znamenitost s prečudovitim podzemnim kraljestvom. V njeni 200 letni zgodovini jo je obiskalo že več kot 34 milijonov obiskovalcev. V jami je kar 20 km dolg razvejan sistem rovov in dvoran. Obiskovalci v jami potujemo z električnim vlakcem po 5 km dolgi progi, kjer občudujemo različne oblike kapnikov. V bližini Postojnske jame pa se nahaja predjamski grad.

  Rakov Škocjan je krajinski park, kjer spoznamo skrivnostno življenje kraških rek. V kraški dolini z naravnima mostovoma iz skale je nad rečico urejena naravoslovna učna pot. Kraška dolina je dobila ime po potoku Rak in cerkvi sv. Kancijanija.

  Cerkniško jezero je kraška zanimivost Notranjskega regijskega parka, jeseni je največje slovensko jezero, saj površine Cerkniškega polja zalije voda. Spomladi pa zaradi presihajočega ozemlja odteče voda skozi požiralnike in polje se spremeni v cvetoče travnike. Jezero je uvrščeno na seznam mokrišč.

  Pivška presihajoča jezera so na stičišču kamnitega Krasa in zelene Notranjske. Območje ponuja izjemne naravne danosti in je zaščiteno kot Natura 2000. Za obisk je zanimiv Ekomuzej, kjer se informiramo o njihovem nastanku, v bližini jih je kar sedemnajst, so različnih velikosti in obstojnosti, a vsa zelo skrivnostna. V opuščeni pivški vojašnici si lahko ogledamo Park vojaške zgodovine z muzejsko zbirko težkega orožja.

  Škocjanske jame spadajo med najdragocenejše kraške bisere. Vpisane so v seznam svetovne naravne in kulturne dediščine pri Unescu. Občudujemo podzemno reko in kamnite mostove. Najbolj znane znamenitosti so Cerkvenikov most, ponvice, orgle, paradiž in Velika dolina.

  REZERVIRAJTE

  SVOJ TERMIN

   Ime in priimek:
   Št. oseb:
   Kraj in država bivanja:
   Vaša nastanitev v Sloveniji:
   Ura začetka doživetja:
   Dan doživetja:
   E-mail:
   Tel. št.:


   ISTRSKA TURA

   KRAJI IN ZANIMIVOSTI, KI JIH SPOZNAMO IN DOŽIVIMO NA ISTRSKI TURI :

   PORTOROŽ, PIRAN, STRUNJAN, IZOLA, KOPER, ANKARAN, MAREZIGE, KOŠTABONA, KRKAVČE, SOLINE

   Portorož je najbolj turistični kraj v Sloveniji in mondeno letovišče s stoletno zdraviliško tradicijo. Ima bogato turistično infrastrukturo, ki privablja goste širom sveta in ponuja prijeten počitek in sprostitev.

   Piran je slikovito srednjeveško mestece na polotoku in predstavlja enega izmed najlepših obmorskih mest v Istri. Ima še delček ohranjenega mestnega obzidja, nekaj trgov, veliko cerkva in ogromno ozkih ulic, hiše pa so tesno stisnjene skupaj.

   Strunjan je manjše razloženo naselje, zajema zavarovano območje narave in  je zaščiten kot Krajinski park Strunjan. Najbolj zanimiv je Mesečev zaliv, saj predstavlja najvišji klif na celotni Jadranski obali. Zanimivost sta tudi edina slovenska morska laguna ter najsevernejše in najmanjše soline na Jadranu. Legenda pripoveduje, da se je v Strunjanu prikazala Marija, zato je najbolj priljubljen romarski kraj v Slovenski Istri.

   Izola je majhno prikupno ribiško mestece. Nastala je na apnenčastem otoku in od tod tudi izvira njeno ime, srednjeveško središče je lepo ohranjeno. Poseljena pa je bila že v rimskih časih, v današnjem hotelskem naselju Simonov zaliv so odkrili rustikalno vilo in pristanišče Halietum iz rimskih časov. Nekdanja tovarna predelave rib in ribjih konzerv pa spominja na bogato ribiško dediščino.

   Koper je središče slovenske Istre, ki se je razvilo na nekdanjem otoku. Ima bogato in burno zgodovino, saj so se skozi stoletja menjale različne vladavine in pustile svoj pečat. Kot vsa ostala Istrska mesta ga je najbolj zaznamovala Beneška Republika, katero še danes občudujemo na veliko stavbah.

   Ankaran je turistično naselje in leži v zavetnem delu Miljskega polotoka. Turistični kompleks je tik ob morju in je obdan z bujnim sredozemskim rastlinjem. V urejenem parku je nekdanji benediktinski samostan, ki je danes preurejen v hotel višje kategorije.

   Marezige so znane po prazniku refoška. Ponujajo čudovite razglede po bližnjih vinogradih. Vinska trta ima odlično lego, zato lahko okoliški vinarji in kletarji predelujejo vrhunska vina, zato postajajo Marezige vse bolj vinarsko središče Slovenske Istre. Posebna atrakcija pa je nova vinska fontana s čudovitim razgledom na Koprski zaliv.

   Koštabona je značilna strnjena vas na naravnem pomolu nad reko Dragonjo. Ustno izročilo pripoveduje, da je naselje zraslo na temeljih rimske trdnjave. Občudujemo osrednjo vaško ulico z tipičnimi istrskimi kamnitimi hišami. Majhna vasica se ponaša kar s tremi cerkvami, ena izmed njih je bila v preteklosti hram rimske boginje zdravja.

   Krkavče so gručasta Istrska vasica nad dolino Dragonje. Zaradi strateške lege je bil kraj poseljen že v antiki. Vaško jedro je zraslo na živi skali. V bližini je lokalna znamenitost, krkavški kamen, ki je pomembna dediščina slovenske predkrščanske dobe. Privlačna za ogled pa je tudi Hiša Vrešje, v kateri se da doživeti del Istrske preteklosti.

   Soline so zavarovane kot Krajinski park, ki je pravi ptičji raj in tudi pomembna kulturna dediščina, saj je bilo solinarstvo nekoč temeljna gospodarska panoga, ki je omogočala razcvet Pirana. Soline se delijo da dva dela, na severnem delu še dandanes pridelujejo sol po tradicionalnih postopkih kot nekoč, več o tem izvemo v sodobnem muzeju. V bližini so edinstvene terme na prostem Lepa Vida. Na zapuščenem južnem delu pa je še en muzej v solinarski hiški, kjer podrobneje spoznamo način življenja in delo solinarjev.

   REZERVIRAJTE

   SVOJ TERMIN

    Ime in priimek:
    Št. oseb:
    Kraj in država bivanja:
    Vaša nastanitev v Sloveniji:
    Ura začetka doživetja:
    Dan doživetja:
    E-mail:
    Tel. št.:


    LJUBLJANSKA TURA

    KRAJI IN ZANIMIVOSTI, KI JIH SPOZNAMO IN DOŽIVIMO NA LJUBLJANSKI TURI:

    PREŠERNOV TRG, PARK TIVOLI, TRG REPUBLIKE, KONGRESNI TRG, TRG FRANCOSKE REVOLUCIJE, STARI TRG, MESTNI TRG, STOLNICA, LJUBLJANSKI GRAD, ZMAJSKI MOST

    Ljubljana je glavno mesto Slovenije. Je upravno, kulturno, trgovsko-poslovno, kongresno, sejemsko, znanstveno in izobraževalno središče. Ljubljanski grad ima strateško lego nad mestom, od kjer se razprostirajo čudoviti razgledi na vse strani. Na Prešernovem trgu stoji kip največjega slovenskega pesnika Franceta Prešerna ter zraven Frančiškanska cerkev. Znamenitosti Ljubljane so tudi stolnica sv. Nikolaja, ljubljanska tržnica in Plečnikovo tromostovje ter Zmajski most, ki ga krasijo štirje zmajevi kipi. V letu 2016 je bila Ljubljana Zelena prestolnica Evrope.

    REZERVIRAJTE

    SVOJ TERMIN

     Ime in priimek:
     Št. oseb:
     Kraj in država bivanja:
     Vaša nastanitev v Sloveniji:
     Ura začetka doživetja:
     Dan doživetja:
     E-mail:
     Tel. št.: